Korupcija kreće iz Vučićevog kabineta a o tome svi ćute: 100.000 partijski zaposlenih ne radi ništa!

Portparol Liberalno demokratske partije Jovan Najdenov rekao je da se 'zemlja raspada', dok vlada ubeđuje građane da baš i nije tako, i dodao da su rezultati vlasti poražavajući, od ekonomije, preko medija do pravosuđa.

Vlada Srbije previše troši i ne kontroliše dovoljnu javnu potrošnju i pokazalo se da su njeni
proklamovani ciljevi i obećanja u domenu naučne fantastike, rečeno je danas na konferenciji Libertarijanskog kluba o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije.

– Produžava se višedecenijska agonija socijalizma. Korupcija je podignuta na najviši nivo i kreće iz kabineta premijera Aleksandra Vučića. Više od 100.000 partijski zaposlenih u javnom sektoru ne radi ništa a prima plate od najmanje 30.000 do 40.000 dinara i oni moraju biti otpušteni – rekao je predstavnik pokreta Dosta je bilo Nemanja Radojević na konferenciji u Medija centru.

Radojević je naveo da će deficit državnog budžeta do kraja godine dostići tri milijarde evra, što znači novo zaduživanje svih građana.

– Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije je veliko ništa. EU je u tom izveštaju koristila eufemizme i izbegla da direktno i oštrije komentariše sve ispade vlade – rekao je Radojević.

Portparol Liberalno demokratske partije Jovan Najdenov rekao je da se “zemlja raspada”, dok vlada ubeđuje građane da baš i nije tako, i dodao da su rezultati vlasti poražavajući, od ekonomije, preko medija do pravosuđa.

Predstavnik Nove stranke Aleksandar Stanković rekao je da je u izveštaju Evropske komisije za period od oktobra 2013. godine do septembra 2014. godine navedeno da je 60 odsto novozaposlenih u javnom sektoru zaposleno mimo procedura.

Predsednik Libertarijanskog kluba Miloš Nikolić rekao je da je izveštaj EU krvna slika reformi u Srbiji, a ta slika je bleda, ali je to iskazano oprezno i mlako.

– Vlada je u pretpristupnom ekonomskom programu od 2014. godine do 2016. godine koji je u januaru uputila EU, kao jedan od glavnih ciljeva izdvojila obuzdavanje javnog duga do 70 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP) do kraja tog perioda, a do kraja ove
godine učešće javnog duga će se popeti na 70 odsto i zaduživanje će se nastaviti – rekao je Miloš Nikolić.

Istakao je i da vlada previše troši i ne kontroilše dovoljno javnu potrošnju, koja prevazilazi 48 odsto BDP-a, što je ključna kritična tačka o kojoj Vlada mora da se zapita.

Konferenciju je organizovao Libertarijanski klub u saradnji s nemačkom fondacijom “Fridrih Nauman”.

Libertarijanski klub je nevladina organizacija osnovana 2008. godine i predstavlja se kao “prva liberalna obrazovna institucija neformalnog obrazovanja u Srbiji”. Ta organizacija je pre mesec dana organizovala “Marš poreskih obveznika” protiv povećanja PDV-a.loading...