KRAJ DECEMBARSKOG PROLEĆA: Sutra sneg i u Beogradu?

Vetar slab i umeren, severozapadni. Dnevna temperatura biće od tri do pet stepeni. U Srbiji će u narednom periodu biti umereno oblačno i uglavnom suvo, a na jugu i istoku provejavaće sneg

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije, mestimično sa snegom, i sa najvišom temperaturom do šest stepeni, saopštio je danas Hidrometeorološki zavod. Formiranje snežnog pokrivača očekuje se uglavnom u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima.

Samo ujutru u istočnim i južnim krajevima ponegde će biti slabe kiše. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus dva do četiri stepena. Najviša dnevna biće od dva do šest stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije uz mogućnost kratkotrajnog snega, uglavnom ujutru. Vetar slab i umeren, severozapadni. Dnevna temperatura biće od tri do pet stepeni. U Srbiji će u narednom periodu biti umereno oblačno i uglavnom suvo. Samo na jugu i istoku provejavaće sneg.

Do kraja perioda biće veoma hladno u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem, a i maksimalna temperatura biće ispod nule. Očekuju se ledenio dani. U nedelju i ponedeljak biće oblačno i vetrovito sa snegom, uz formiranje i povećanje snežnog pokrivača, uz lokalnu pojavu vejavica i snežnih nanosa. Od utorka do petka umereno do potpuno oblačno uz provejavanje snega.

U Beogradu se očekuje slično vreme.

Biometeorološka prognoza za petak, 26. decembar 2014. godine:

Očekuju se nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih, a naročito za osobe sa cerebrovaskularnim, reumatskim i respiratornim oboljenjima. Reumatski bolovi, nervoza i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.