KRAJ PRAZNIKA: Očekuje se pojačan saobraćaj

Kako je danas poslednji dan praznika, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim glavnim putevima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Magla dodatno smanjuje vidljivost u jutarnjim časovima, a tokom dana može se očekivati i po kotlinama i duž rečnih tokova. Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se vozačima savetuje oprez.

Prema podacima Uprave granične policije trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Nastavljaju se radovi na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije na deonici od zone “Hitna Pomoć” do naplatne stanice
Bubanj Potok. Radovi će se obavljati iz preticajne i zaustavne trake u vremenskom periodu od 07.00 do 18.00 časova, radnim danom i od 07.00 do 15.00 časova subotom, dok će za saobraćaj biti slobodna vozna saobraćajna traka.

Izvode se radovi na proširenju naplatne stanice “Stara Pazova”, na državnom putu I A reda broj 1, (auto-put E-75), tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom, a radovi će biti aktuelni do kraja aprila 2015.g.

Zbog izgradnje koridora 10 na delu puta IA reda br. 1. saobraćaj je preusmeren sa državnog puta I/A reda kod Grdelice, na novoizgrađenu deonicu paralelnog puta koji vodi do “Sarajevskog mosta” na reci Južnoj Moravi u dužini od 1800 metara, gde se saobraćaj ponovo vraća na državni put IA reda.

Na deonici Koridora 10. (državni puta IB-44) Vladičin Han-Vranje, između Poloma i Prevalca, saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu koja je paralelna sa auto-putem.