Kruševac: Dvoje radnika Hitne pomoći zadobilo teške povrede

Radnici Službe hitne pomoći M. Đ. i B. M. ozbiljnije su povređeni u nedelju ujutro kada ih je na radnom mestu napao siledžija pod dejstvom alkohola.

Ovo je drugi fizički napad na radnike Hitne pomoći u poslednja dva meseca.

– U nedelju oko tri sata dobili smo poziv da je mladiću u alkoholisanom stanju, kod kafića „Grizli”, potrebna pomoć. Ekipa je izašla na teren i zatekla mladića kojem je ruka krvarila. Ukazali su mu pomoć i prevezli ga na ortopediju. Nakon toga, on se nekoliko puta vraćao u Hitnu pomoć tražeći dodatne intervencije. U jutarnjim satima je udario u grudi medicinsku sestru M. Đ. i naneo joj ozbiljne povrede. Kada je kolega B. M. pokušao da joj pomogne udario je i njega – priča dr Gordana Simić, načelnica Službe hitne pomoći.

Ona dodaje da se oboje radnika od juče nalaze na bolovanju.

Prema saznanjima „Blica”, M. Đ. ima ozbiljne povrede rebara i grudne kosti, a B. M. hematome po rukama. Njih dvoje su u ponedeljak ujutro dali izjavu pred prekršajnim sudijom kojem je prosleđen slučaj.

U saopštenju Policijske uprave se navodi da su „pripadnici policije intervenisali u nedelju oko 5.35 sati zbog narušavanja javnog reda i mira i izvršiocu odredili policijsko zadržavanje od 24 sata, nakon čega će po hitnom postupku biti predat Prekršajnom sudu u Kruševcu”.

Ovo je drugi slučaj fizičkog napada na radnike Hitne pomoći u poslednja dva meseca. U maju je pacijentkinja, nezadovoljna uslugom, išamarala dežurne medicinske sestre.

– Verbalni napadi na medicinske tehničare i lekare su postali skoro svakodnevni, ali nas brinu fizički napadi. Prva mera biće zaključavanje jednog od dva ulaza tako da će pacijenti moći da koriste samo ulaz od glavne bolničke kapije. O incidentu smo obavestili i nadležne kako bi nam pomogli da zaštitimo naše zaposlene – kaže direktorka Doma zdravlja dr Vesna Stević Gajić.