KUTAK DOBROTE: Vrata ovog ORMARA ŠIROM SU OTVORENA I ZA VAS (FOTO)

Corner of Kindness
Facebook/Corner of Kindness

Koncept Kutka dobrote inspirisan je Kukama dobrote koje su početkom marta u Beogradu postavili polaznici Erasmus plus treninga "A Mile in My Shoes" razmatrajući brojne probleme sa kojima se susreću imigranti.

Gerilsko rešenje je prihvaćeno širom regiona, pa će i u komšiluku Mikser festivala biti postavljene Kuke dobrote gde ćeš moći da “proslediš” stvari kojima će neko udahnuti novi život.

Kutak dobrote je platforma za širenje novih humanih ideja za unapređenje društva. Inspirisan gerilskim konceptom – Kukama dobrote koje su u Beogradu postavili polaznici Erasmus treninga “A Mile in My Shoes”, kao jedno od rešenja za brzu pomoć imigrantima.

Naša misija je da povežemo ljude i ideje, implementiramo koncepte koji podižu svest o solidarnosti u komšiluku i građanskom aktiviranju unutar lokane zajednice. Isprobavanjem i usvajanjem novih gerilskih koncepata na mikro nivou, naš cilj je da se radimo na institucionalizaciji rešenja koja doprinose usvajanju solidarnijeg odnosa prema zajednici i društvu u kome živimo – kaže Ivana Balać, osnivač udruženja Corner of Kindness.

Ormar će biti u Mikseru do 12. juna, a nakon festivala, stavri će biti donirane Miksalištu!