Lekarski konzilijum: Anastasija Trajković u teškom stanju

Zdravstveno stanje maloletne Anastasije Trajković je teško, primarni tumor levog maksilarnog sinusa i dalje pokazuje znake agresivnosti, dok su na plućima dijagnostičkim metodama utvrdjene promene koje odgovaraju metastazama.

Opšte stanje Anastasije je teško, ali je relativno stabilno, a vitalne funkcije su za sada očuvane, piše u saopštenju lekarskog konzilijuma Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić”.

Lekari Instituta će, kao i do sada, činiti sve što je u njihovoj moći da, dok je dete u toj ustanovi, Anastasiji omoguće maksimalni kvalitet nege, poštujući sve protokole lečenja za ovu fazu bolesti.

U daljim kontaktima sa regionalnim zdravstvenim centrom dogovoriće se dalji postupci koji će biti u najboljem interesu deteta i porodice.

U saopštenju se navodi da stručnjaci Instituta za majku i dete smatraju da je dosadašnjim svakodnevnim izveštavanjem o zdravstvenom stanju deteta ozbiljno ugroženo pravo na privatnost pacijenta i porodice, tako da će se dalja saopštenja o zdravstvenom stanju i planiranim postupcima isključivo davati u formi povremenog zvaničnog pisanog saopštenja PR službe Instituta.