Licitacija službenih vozila u Sava centru: Evo ko je sve kupovao i po kojoj ceni

Na javnom nadmetanju na kome su danas prodavana službena vozila u vlasništvu različitih gradskih javnih preduzeća i Gradske uprave, ostvaren je prihod od 11,5 miliona dinara, a sav novac će ići za pomoć ugroženima u poplavama.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, preostala vozila, koja nisu prodata, biće donirana po prioritetnoj listi ugroženima od poplava.

Na licitaciji u Centru „Sava” učestvovalo je 120 zainteresovanih kupaca, a prodata su 54 vozila.

Najveće interesovanje zabeležili su automobili koji su bili u vlasništvu „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”, „Beogradskih elektrana” i „Parking servisa”.

Kako je saopšteno, najveći broj prodatih vozila pripada srednjoj klasi i vozilima domaće proizvodnje.

Najskuplje prodato vozilo je „škoda superb 2.5 TDI” iz 2011. godine, vlasništvo JKP „Pogrebne usluge”, koje je postiglo cenu od 1,32 miliona dinara, a najveće uvećanje zabeležio je kamion TAM, koji je od početne cene od 279.414 dostigao krajnju cenu od 565.000 dinara.

Najviše učesnika, njih 12, licitiralo je vozilo „micubiši l200 GLS 2.5 td”, koje je od početne cene od 230.486 dinara, dostiglo krajnju cenu od 455.000 dinara.

Humanitarnoj aukciji prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika zadužen za komunalne delatnosti Borko Milosavljević koji je izrazio zadovoljstvo rezultatom aukcije, podsetivši da je, osim racionalizacije poslovanja gradskih preduzeća, nadmetanje imalo i humanitarni karakter.

– Veoma smo zadovoljni tokom aukcije i izlicitiranim iznosima, koji će biti uplaćeni na račun namenjen ugroženima od poplava. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i tako pomogli da dođemo do neophodnih sredstava koji će mnogo značiti onima kojima je u ovom trenutku pomoć najneophodnija – naveo je Milosavljević.

On je izrazio nadu da će automobili koji nisu prodati poslužiti onima koji će ih ubuduće koristiti, a koji su na neki način ugroženi u poplavama.

Od prodaje automobila prihodovano je tačno 11.505.648 dinara.

Vozila koja su predmet aukcije građani su mogli da razgledaju od 29. maja do 5. juna, na parkingu preko puta „Buvljaka” na Novom Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je ranije, prilikom obilaska izloženih automobila, da se radi o humanitarnoj akciji koja ima za cilj i racionalizaciju troškova Gradske uprave.