IZ MOG UGLA: Devojko, od ISKOMPLEKSIRANOG MUŠKARCA beži k’o ĐAVO OD KRSTA!

flert
Pixabay.com

Bez ikakvog uvoda i nepotrebnog okolišanja, imam samo jednu stvar da vam kažem: Bežite od iskompleksiranih muškaraca koliko vas noge nose, makar obe i polomile. Manja je šteta nego li veza sa njima.

 

Iskompleksiranom muškarcu nikada nećete biti dovoljno dobre. NIKADA. Čak i ako promenite sve ono što je tražio od vas (zašto bi, pobogu, to uopšte radile?!), on će ponovo pronaći nešto što na vama ne valja. Zato što, pre svega, ne valja sam sebi, ali to svakako nikada neće priznati.

Iskompleksirani muškarci su muškarci nezadovoljni sobom, to, pretpostavljam, već znate. Nezadovoljstvo podrazumeva bilo koju oblast života – duhovnu, poslovnu, onu koja se tiče spoljašnjeg izgleda, a neretko ga vrlo uspešno prikrivaju određeni vremenski period. Iz sopstvene frustracije i nemogućnosti da budu onakvi kakvi bi (nesvesno ili svesno) želeli oni teže partnerkama koje su savršene, po njihovim ili društvenim merilima. 

Poučena svojim, ali i iskustvima velikog broja drugih žena, predočiću vam klasičan slučaj odnosa sa iskompleksiranim muškarcem. On izgleda ovako – u početku ste mu dobri takvi kakvi ste (posebno ako ste atraktivni i lepi), ali kako vaš odnos napreduje tako je sve očitija njegova potreba da kod vas promeni ono što navodno nije dovoljno dobro.

Ako ste u pravoj vezi, ove stvari NIKADA NEĆETE MORATI DA URADITE za partnera

Tako ćete se vrlo verovatno suočiti sa u početku opreznim, pa potom i “agresivnim” komentarima tipa “Mogla bi da smršaš/ugojiš se”, “Malo teretane ti ne bilo na odmet”, “Stavljaj manje/više šminke”, “Kako se to oblačiš”… Ako se kojim slučajem zajebete, jer zaljubljena devojka može biti pogubna po samu sebe, pa pređete preko ovih “konstruktivnih” opaski i poradite na njima, tu nikako neće biti kraj. Ako zaista odete u teretanu i stavite manje šminke (ili više, zavisi od muškarca), njemu će smetati što nemate veće grudi/duže noge/ belje zube/ punija usta.

Neki se neće libiti ni da vam predlože da se podvrgnete čarima plastične hirurgije, što sam lično i doživela. I to u zbilji – savetovano mi je da ugradim silikone u grudi, jer mi, jelte, “samo to fali”. Gospode Bože i anđeli Božji, pa dokle ide muški bezobrazluk?

Eh, ali stanite, ovde nije kraj! Kada ste u rukama iskompleksiranog muškarca i ako baš nema za šta da se “uhvati” kada je u pitanju vaš fizički izgled ( mada, ne brigajte, on će vam naći manu), tu je čitav “okean” onoga što stoji iza toga, dakle ponašanje, psiha, pamet, obrazovanje i ostalo. Tako ćete, često biti okarakterisani kao “plitke”, “retardirane”, “ograničene” ili ste možda “završile lak fakultet”, “radite glup posao” ili ga pak “ne obavljate kako treba”, imamo i “lenje”, “neodgovorne”, “neobrazovane”, “nesposobne”. Naravno, napominjem da iskompleksirani muškarci ovakve epitete prišivaju onda kada oni nikako ne odgovaraju činjeničnom stanju stvari.

Da li vas muči LJUBAVNA KARMA? Ako ne možete da nađete partnera, vreme je da uradite BAŠ OVO!

Dakle, šta je bit? Suština je da iskompleksiran muškarac, iskonski nezadovoljan sobom, teži da svoje nedostatke nadomesti kroz savršenu partnerku. Jer, ko bi pomislio da je on loš ili prosečan ako pored sebe ima idealnu ženu – ženu bez mane? I pošto ga, očito, mrzi da poradi na sebi i “uvuče” se u kožu istinski zadovoljnog i ostvarenog čoveka, na pamet mu pada da poradi na svojoj partnerki. I vođen tom idejom lako će od vaše priče napraviti tužnu baladu, a od vas tužnu ženu, nesigurnu u sebe i poljuljanog samopouzdanja. 

Čovek koji je zadovoljan sobom (koliko god mlad bio, jer (ne)zadovoljstvo nema veze sa godinama) nikada neće imati uočljive zamerke na vas, posebno ne one koje su vezane za vašu spoljašnjost. Ostvarenom muškarcu ćete se dopadati takve kakve ste, sa svim svojim vrlinama i manama, i muškarac koji je zadovoljan sobom voleće i vaše krive zube, male grudi, “loš” struk, preveliku zadnjicu, tanku kosu, preglasni smeh… Ovo načelo važi za mnoge odnose u životu, a ne samo muško ženske, i što pre spoznate istinitost toga, to ćete brže živeti daleko ispunjeniji život.

Ako postoji rečenica koja mi je promenila život jeste ova: “Ostvareni i zadovoljni ljudi ne idu okolo i ne vređaju druge ljude”. Zato, ženo draga, trči kol’ko te noge nose od muškarca koji te vređa i osporava na bilo koji način, takav te nikada usrećiti neće…