Magla na području Kuršumlije, Kopaonika, Crnog Vrha i Požege

Magla jutros smanjuje vidljivost na drumovima koji prolaze kroz područja Požege, Kuršumlije, Kopaonika i Crnog Vrha, a oblačno vreme će danas preovlađivati u južnim i istočnim krajevima, gde ima uslova za slabu kišu, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Van gradskih sredina, saobraćaj se obavlja usporenim do umerenim intenzitetom. Vetar je slab i umeren južni i jugoistočni, koji će posle podne i krajem dana biti u skretanju na severozapadni.

Trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta. Prema informacijama JP Putevi Srbije, na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen. Još danas će se od 07.00 do 15.00 postavljati zaštitne ograde na delu auto-puta E-75, od petlje „Bubanj potok” do petlje „Vrčin”, u zaustavnoj kolovoznoj traci u oba smera.

Zbog rehabilitacije kolovoza, kompletno je zatvorena naplatna stanica Smederevo na istom auto-putu. U toku je obnove mosta preko reke Belice na auto-putu E-75, na deonici Batočina – Jagodina, u smeru Beograd – Niš.

Radovi se izvode na desnoj saobraćajnoj traci auto-puta, u smeru Beograd-Niš, dok se na
levoj saobraćajnoj traci u zoni mosta saobraćaj obavlja dvosmerno. U vremenskom periodu od 08.00 do 16.00, izvodi se redovno održavanje deonice auto-puta E-75 Niš – Leskovac. Za vreme radova, za saobraćaj je zatvorena traka smer Leskovac-Niš i saobraćaj je preusmeren na saobraćajnu traku suprotnog smera, Niš-Leskovac, gde se saobraćaj obavlja dvosmerno.

Na deonici Koridora 10 (državni put IB-44) Vladičin Han – Vranje, između Gramađe i Prevalca, saobraćaj je obustavljen i preusmeren na novoizgrađenu deonicu dugu 8,6 km.

 loading...