MALINARI NE ODUSTAJU OD BLOKADE: Proizvođači iz 13 opština najavili dolazak u Prijepolje!

Malinari
print screen/youtube.com/PP Media

Malinari u Prijepolju, koji već treći dan protestuju zbog niske otkupne cene, saopštili su danas da neće odustati od zahteva da ovogodišnja cena roba mora biti 180 dinara i da neće prekinuti blokadu magistrale prema Crnoj Gori sve dok im zahtevi ne budu ispunjeni. 

 

– Sinoć smo dobili podršku od poljoprivrednih proizvođača iz cele Srbije. U toku dana očekujemo da nam se pridruže ne samo malinari već i ostali poljoprivredni proizvođači iz 13 opština, koji su najavili svoj dolazak u Prijepolje – rekao je za agenciju Beta predsednik Skupštine Udruženja “Limska dolina” Vladan Popadić. 

Popadić je dodao da je u toku dana planiran sastanak sa hladnjačarima u Užicu i da treba videti da li će taj susret imati pozitivan ishod. 

– Ukoliko ne dodje do dogovora sa hladnjačarima, Arilje, Ivanjica i Požega kreću u radikalizaciju protesta – rekao je on.

Malinari i dalje u potpunoj blokadi drže magistralni put Beograd – Crnogorsko primorje zbog čega se, na alternativnom pravcu, formiraju duge kolone jer uzani put sa suprotne strane reke Lim ne dozvoljava brže kretanje.