Maloj Anastasiji bolje, još uvek ima nade

Rezultati nisu toliko loši ni dramatični kao što je roditeljima rečeno na klinici u Češkoj, kaže dr Vladan Šubarević

– Anastasijino stanje nije tako dramatično. Ona jeste primljena u ozbiljnom stanju, ali posle rendgenskog snimka pokazalo se da rezultati nisu baš toliko loši. Postoje sumnje, ali to ni upola nije dramatično kao što je roditeljima rečeno na klinici u Češkoj. Za nekoliko dana znaćemo sve detalje – kaže za Kurir Vladan Šubarević, doktor iz Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić”, koji ne spori da je mala Anastasija u Institut stigla u prilično lošem stanju i da je zbog toga odmah smeštena na intenzivnu negu.

Svesna i komunicira

– Anastasiji je pre dva dana urađen rendgenski snimak, a danas ili sutra uradićemo i magnetnu rezonancu. Tad ćemo imati pravu sliku i prave rezultate. Odmah smo je smestili na odeljenje intenzivne nege, jer kada je stigla u Institut, imala je torakalni dren, kojim je izbacivala vodu iz pluća. Uskoro ćemo joj izvaditi dren, pa neće morati da bude na intenzivnoj nezi. Najbitnije je da je Anastasija svesna i da komunicira – kaže dr Šubarević.

Dobre vesti

Draganu Trajkoviću, Anastasijinom ocu, juče se vratio osmeh na lice. Kaže da je mnogo lakše kad zna da postoji i tračak nade.

– Prognoze naših lekara znatno se razlikuju od prognoza lekara u Češkoj. Teško je, ali mnogo znači kad vam lekari kažu da nije sve baš tako crno. Molim Boga da se sve dobro završi i nadam se da će sve biti u redu – kaže Dragan, koji ne može da veruje koliko se prognoze srpskih lekara razlikuju od čeških.
Anastasijin brat Lazar i sestra Sara iz Vranja danas će oko 12 časova doći u Beograd da posete sestricu.

– Već je trebalo da dođu, ali smo čekali da se završe sve analize i pregledi, pa onda da se svi sastanemo. Mislim da će sve troje biti presrećni kad se budu videli – kroz suze priča Dragan. Podsetimo, Anastasija boluje od hordoma, retke vrste tumora.loading...