Marko Milošević progovorio o svemu: ‘Moj otac je bio najbolji na svetu’

'Nikome se u Srbiji nisam zamerio, poslovima koji mi se pripisuju – nisam se bavio, a zemlju sam napustio zbog bezbednosti porodice', kaže Marko Milošević, sin nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića.

Pozdravite dušebrižnike, kaže Marko Milošević u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Afera, i poručite im da se ne sekiraju, dobro sam i zdravo i živim normalan život. Nemam nikakav biznis kaže Marko, za biznis je potreban novac, a tvrdi da nema nikakve prihode.

– A nekada, porodica Milošević je imala mnogo prijatelja. Ako ima nešto pozitivno u celoj stvari, onda je to što sam se rešio ulizica – kaže Marko.

– Jedan deo njih se poneo kao i Vuk Branković pre šest vekova. Prodali su svog šefa, njegove ideje i svoju čast zarad političkog interesa. Takvi prodaju veru za večeru. To dovoljno govori o kakvim je ljudima reč, ako se uopšte tako mogu nazvati. Sada oko sebe i za svoje prijatelje imam samo one koje sam zauvek takvima i smatrao i koje sam za prijatelje želeo – rekao je Milošević.

– Neka hrane svoju decu svim tim parama za koje kažu da smo sklonili i pokrali, a ja im poklanjam sve što nađu – dodaje Marko Milošević.

Ja sam jedinu korist što mi je otac bi Slobodan Milošević, imao dok sam se bavio autobilizmom, navodi Marko za nedeljnik Aferu.

– Sponzori su se sami nudili i utrkivali ko će preko mene da se reklamira. Da li je to kriminal? Ili je nemoralno? Da je moj otac, sproveo privatizaciju, kao što je sprovedena od 2000-te, obesili bi ga na Terazijama – kaže Marko Milošević.

A svog oca smatra najboljim na svetu.

– Roditelje ne biramo. Ja sam imao sreću. Meni je Slobodan Milošević otac. Kao otac, bio je najbolji koga sam mogao i da zamislim i svakako, bolji nego što sam zasluživao.Njemu ostaje slava, a meni sveta uspomena i doživotna rana – zaključuje sin bivšeg predsednika Jugoslavije.