Megatrend usvojio Jovanovićevu ostavku i razrešio ga dužnosti

Savet Univerziteta Megatrend usvojio je ostavku rektora Miće Jovanovića i razrešio ga dužnosti, navodi se u saopštenju te ustanove.

Jovanović je najavio juče da će podneti ostavku na mesto rektora univerziteta i potpredsednika Konferencije univerziteta, što je zatražio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i to samo zato što on to traži od njega.

– Ne zbog moralne obaveze, jer nemam mrlju na obrazu. Ako ministar prosvete ima takav zahtev, ja ću ga ispuniti – rekao je Jovanović.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozvao je Jovanovića da podnese ostavku pošto je međunarodna procedura za proveru Jovanovićevog doktorata pokazala da akademsko zvanje nije stekao na Londonskoj školi ekonomije kako je, inače, Jovanović tvrdio.

Verbić je rekao da na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka nema doktorske teze rektora Megatrenda i pozvao Jovanovića da objasni tu činjenicu ili podnese ostavku.

Jovanović je demantovao navode Verbića i najavio da će to dokazati u ponedeljak, kada će i pitati ministra prosvete šta će učiniti kada se utvrdi da njegova izjava nije bila zasnovana na istini.

– Sad sam u Londonu i upravo držim dokaz da sam govorio istinu. Čim se u ponedeljak vratim biće sve jasno. Javnosti ću prezentovati taj dokaz kao i celokupnu dokumentaciju koja se vezuje za moj doktorat i doktorsku disertaciju – rekao je Jovanović.