Mića Jovanović ‘spremao’ doktorat u londonskom zatvoru

Dok je spremao svoj doktorat u Londonu 1988. godine, bivši rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović bio uhapšen od strane britanske policije.

O razlozima hapšenja Jovanović nije želeo da govori, ali kako Blic saznaje za njegovo puštanje bio je angažovan bivši ministar policije Radmilo Bogdanović.

Bivši ministar je potvrdio navode da je Mića bio u pritvoru i da mu je on pomogao da izađe iz zatvora.

– Pozvao me je Božin, otac Miće Jovanovića, da mu pomognem oko sina koji bio uhapšen u Engleskoj. U to vreme ja sam bio savezni poslanik u Veću Republika i pokrajina, a ambasador u Londonu bio je moj prijatelj i bivši predsednik tog Veća Miloš Radulović. Poznavali smo se po toj crnogorskoj vezi. Ja sam onda zvao Miloša i on je našao Miću u Londonu, kupio mu kartu i tako ga vratio u zemlju – kaže Bogdanović za Blic.

Nekadašnji ministar se pravda da nikada nije pitao ni Miću, ni njegovog oca, koji više nije živ zašto je Mića bio uhapšen.

Bogdanović: Nije hapšen, imao je problema sa pasošem

Bogdanović je, u izjavi FoNetu, rekao da ga je Jovanovićev otac 1989.godine zamolio da njegovom sinu pomogne, jer ima problema sa pasošem i da je zvao tadašnjeg ambasadora u Londonu Miloša Radulovića da mu da putnu ispravu.

– Znam da Jovanović nije hapšen i da nije imao problema sa vlastima u Londonu – istakao je Bogdanović.

On je dodao da ne zna kakav je Jovanović imao problem sa pasošem.loading...