Mića Jovanović traži pomoć od Dačića

Mića Jovanović, bivši rektor 'Megatrenda', posetio je juče Ivicu Dačića u Ministarstvu inostranih poslova.

Kako Blic saznaje, povod susreta bio je da se pronađe izlaz iz situacije u kojoj su se Jovanović i njegov univerzitet našli prethodnih dana.

On je u ministarstvo došao „audijem” akademskih tablica (BG UNI 2). Dovezao ga je vozač, koji je parkirao automobil pored samog ulaza u zgradu.

Ni Jovanović ni Dačić nisu hteli da odgovore šta je bila tema ovog sastanka.

– Mića Jovanović je bio ljut na Dačića što mu nije dovoljno pomogao. Sad ga je Dačić pozvao da zajedno pronađu rešenje za izlazak iz ove situacije koja može još više da se iskomplikuje i nanese štetu ne samo „Megatrendu” već i SPS – kaže naš izvor blizak Jovanoviću.

O slučaju lažnog doktorata Miće Jovanovića lider SPS se dosad nije oglašavao. Jedino je rekao da je iznenađen otkrićem o lažnom doktoratu Jovanovića.

Predsednik Nacionalne komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova Endre Pap kazao je juče da su diplome stečene na „Megatrendu” validne. Na pitanje da li će diplome stečene na londonskom „Megatrendu”, čija su se predavanja održavala u Centru „Sava”, biti dovedene u pitanje, državni sekretar u Ministarstvu prosvete dr Aleksandar Belić kazao je da to zavisi od toga da li ti studijski programi imaju akreditaciju ili ne.