MILICA JE HEROJ SRBIJE: Rizikovala je sopstveni život kako bi spasla ženu iz bujice i sada je dobila NAGRADU

O podvigu Milice Đekić će se tek pričati!

Ministarstvo odbrane

Milica Đekić iz 27. mehanizovanog bataljona Druge brigade Kopnene vojske ponos je Srbije! Ona je pre nekoliko dana rizikovala svoj život da bi spasla ženu iz nabujalog potoka u selu Lopatnica, kod Kraljeva.

Nesrećna žena umalo se udavila dok je pokušavala da oslobodi zaglavljen panj.

Žena je pomagala mojoj majci da skloni granje koje je donela nabujala reka. U jednom trenutku se okliznula i upala u vodu – kaže Milica.

Nesrećnu ženu je bujica odmah počela da nosi, a da nije bilo Milice, verovatno bi se nesrećna žena udavila!

Milica je čula svog očuha Gorana kako viče i istog trenutka je potrčala za ženom, a za njom i Goran.

Išli smo uz korito i vikali da pokuša da se uhvati za nešto – priseća se Milica dramatičnog trenutka.

Ženu su sustigli posle 300 metara. Iscrpljena i preplašena uhvatila se za granje i zaustavila. Tada su Milica i Goran uleteli u vodu i izvukli ženu napolje.

Kako je istakla Đekićeva, u tim trenucima nije bilo vremena za razmišljanje.

Kada smo je izbavili iz vode, ukazali smo joj prvu pomoć, a potom je zbrinuta u kraljevačkoj bolnici. Ona je dobro, samo je ugruvana i nema ozbiljnije povrede. Ja sam tek sada, kada je sve prošlo, postala svesna šta sam uradila, a takođe sam svesna i šta je sve moglo da se desi – rekla je hrabra Milica.

Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin istakao je da se Vojska Srbije voli i ceni zbog ljudi koji je čine.

Primer da je naš pripadnik, naša Milica, rizikovala sopstveni život da bi zaštitila i spasila ljudsko biće u nevolji govori ko su pripadnici Vojske Srbije. Zbog toga, kada god vidite da smo nešto obezbedili za pripadnike naše vojske, kada vidite da smo im bar malo poboljšali materijalni položaj, znajte da je to poboljšanje za čitavu Srbiju i za svakoga u Srbiji. Svako ko voli Srbiju i ponosan je na nju i njenu vojsku, voli i ljude koji je čine. Mi se ponosimo Milicom i svakim našim pripadnikom i ovo što je Milica uradila uradio bi i svaki pripadnik Vojske Srbije – istakao je ministar odbrane i dodao da se u Vojsku Srbije dolazi zato što volite ljude, svoju zemlju i spremni ste da učinite sve.

Nastavićemo da radimo na tome da svaki pripadnik Vojske Srbije zna koliko ga zemlja voli, poštuje i ceni, a to će osetiti i tako što mu to kažemo, ali i tako što mu omogućimo jeftine stanove, povećamo plate, povećamo dnevnice i omogućimo da se pripadnici Vojske Srbije i njihove porodice osećaju dobro, ponosno i dostojanstveno u zemlji koja ih voli – rekao je ministar Vulin.

Ministarstvo odbrane

General Diković je naglasio da pružiti pomoć ljudima čiji su životi ugroženi jeste humano delo, a posebno kada u tim trenucima rizikujete i sopstveni život.

Ovo je divan primer humanosti naših vojnika, požrtvovanja i odnosa prema ljudima van vojske, odnosno u potpunosti shvatanje svoje uloge i značaja i Vojske Srbije i njenih zadataka. Ovaj čin i nije ništa neobično za vojnika. Važno je znati da će pripadnici Vojske Srbije, kao i ostali čestiti građani, uvek pomoći drugima čiji je život u opasnosti – poručio je general Diković.

Ministar Vulin i general Diković nagradili su razvodnika Milicu Đekić besplatnim sedmodnevnim boravkom na Tari sa porodicom, a biće predložena i za medalju Vojske Srbije.