Milović prošao, sada bi i Šarić hteo na poligraf

Darka Šarića nisu ispitali Tužilaštvo i policija povodom navoda o generalu Papaji, a spreman je i da se podvrgne poligrafu, kaže Radoslav Baćović.

Prema rečima Šarićevog advokata, da su članovi Radne grupe formirane u policiji da ispitaju Šarićeve tvrdnje o načelniku Uprave kriminalističke policije Rodoljubu Miloviću razgovarali sa Šarićem, njegov branilac bi takvom razgovoru morao da prisustvuje.

U međuvremenu, MUP je saopštio da je načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović prošao test na poligrafu u vezi s optužbama koje je o njemu izneo Darko Šarić.

Optuženi narko-šef je Milovića nazvao general Papaja i povezao ga sa svedokom saradnikom „Mangom”, te sumom od oko 7,5 miliona evra. Šarić nije jasno rekao ko je od koga i zašto uzeo taj novac.

Smatra se da je „Mango” zaštićeni svedok protiv zemunskog kriminalnog klana Ljubiša Buha Čume.

Šarić je takođe govorio i o obećanjima datim njegovom prijatelju Kotoraninu Draganu Dudiću Fricu, koji je ubijen maja 2010.

Advokat Baćović je predložio Specijalnom sudu da od BIA zatraži snimak sastanka predstavnika srpske policije s Dudićem na Jelovoj gori iz aprila iste godina. Pojedini izvori iz bezbednosnih krugova smatraju da bi to moglo da predstavlja ključ razrešenja ove afere.loading...