Siniša Mali je za Radio-televiziju Srbije kazao da su svi ekonomski pokazatelji dobri i da to daje optimizam da se ide dalje, ali da se mora raditi pametno kako bi životni standard gradjana bio bolji i kako bi se minimalna zarada izjednačila sa minimalnom potrošačkom korpom.

Ponovio je da je stopa rasta BDP u prvih šest meseci 4,9 odsto, da je stopa nezaposlenosti 11,9 odsto, da je učešće javnog duga u BDP-u ispod 60 odsto, ali da se teži da bude ispod 50 odsto.

To su ozbiljni rezultati, imamo suficit u budžetu već drugu, treću godinu za redom – kazao je Mali i dodao da je 1,4 milijarde evra investicija u prvih šest meseci što je 15,6 odsto više nego prošle godine.

Mali je kazao da se borba za smanjenje nezaposlenosti i povećanje rasta BDP-a nastavlja.

Za Srbiju nastupa zlatno doba… Stižemo i prestižemo i zemlje u okruženju. Približavamo se okvirima da prosečna plata bude 500 evra – kazao je Mali.

Govoreći o minimalnoj ceni rada, Mali je kazao da je sa 143 povećana na 155 dinara po satu i da je više usmerena na zahteve sindikata, a ne poslodavaca.

Želimo da zajedno sa sindikatima dodjemo do toga da minimalna zarada bude izjednačena sa minimalnom potrošačkom korpom – poručio je Mali.loading...