Ministar privrede negira da je u sukobu s Vučićem

Ministar privrede Srbije Dušan Vujović izjavio je da su medijske spekulacije da nije u dobrim odnosima sa premijerom Aleksandrom Vučićem bez osnova, i da među njima dvojicom nema nesuglasica oko ekonomske politike.

Nakon što ga je premijer opomenuo za galamu i kašnjenje tokom sednice Vlade Srbije za vreme vanredne situacije, ministar privrede je demantovao da je u lošim odnosima sa vrhom vlasti.

– Premijer i ja se slažemo oko programa Vlade – rešavanja problema u preduzećima u restruktuiranju, problema javnih preduzeća, donošenja ključnih zakona iz nadležnosti Ministarstva privrede – rekao je Vujović za dnevnik „Politika”.

Upitan da li je tačno da je nudio ostavku zbog Vučićeve prozivke na javnoj sednici Vlade Srbije koja je bila održana zbog poplava, ministar privrede je ocenio da se radilo o „banalnoj situaciji” i da ga je galama u medijima tim povodom iznenadila.

On je naglasio da vlada ne sme da nameće socijalne i političke troškove više nego što je potrebno, ali ni da bude „suviše bojažljiva”, jer neće rešiti ekonomske probleme.

Vujović je kazao da će do kraja jula biti usvojeni zakoni neophodni za rešavanje statusa preduzeća u restruktuiranju, i da će ona ući u taj proces do kraja godine, obzirom da je novi rok za završetak restruktuiranja 1. januar 2015. godine.

– Osećam se kao hirurg koji mora da uklanja metastaze, jer nema srećnih rešenja. Važno je da pacijent, a to je privreda, sve to preživi, da radnici dobiju socijalne pakete, da ih gubitak posla što manje pogodi i da se sačuva ono što može – rekao je ministar.