Ministri odgovorili Aleksandru Vučiću: Vozila koristimo po uredbama

Premijer Aleksandar Vučić prozvao sve ministre, sem Nebojše Stefanovića, da nisu razumeli da bi trebalo da smanje upotrebu službenih vozila, ali ministri odgovaraju da poštuju Vladinu uredbu.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović ističe da je Vlada donela uredbu, koja mora da se poštuje i da ona to čini kao i celo Ministarstvo.

– Za druge ne znam, ali kod mene može da se pogleda i da se utvrdi da sam ispoštovala uredbu. Iako kao potpredsednik Vlade mogu da koristim službeno vozilo 24 sata, svih sedam dana u nedelji, ja to ne radim. Vozim svoj automobil kad god mogu. U nedelju sam njime išla na Predsedništvo SNS. Vikendom uvek vozim svoj automobil, čak i kada dolazim u Vladu. Ali ono što je još važnije jesu službeni automobili u javnim preduzećima. Odavno se zalažem da se i tu uvede uredba, jer to razbacivanje nas košta –rekla je Mihajlovićeva za Blic.

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave kažu da ministarka Kori Udovički koristi službeni automobil u skladu sa uredbom, ali ne i druge privilegije koje joj sleduju kao potpredsednici Vlade.

I u Ministarstvu energetike se, kako kažu, poštuje uredba.

– Ja kao ministar koristim automobil u skladu sa uredbom i nismo iskoristili pravo da tražimo još jedno vozilo – kaže za ministar Aleksandar Antić.

Vučić je, inače, ministre kritikovao na osnovu rezultata koje je trebalo da proizvede uredba o uslovima i načinu korišćenja službenih automobila.

Vučić je gostujući na RTS rekao da nisu postignuti ozbiljni rezultati i da se trudio, čitao, gledao i video koliko i njegovih stranačkih kolega i drugih nije razumelo potrebu.

– Recimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je razumeo – mnogi drugi nisu i samo su ispunili formu i poslali dopis i dobili isti ili veći broj vozila – rekao je Vučić.

Inače, uredbom o uslovima i načinu korišćenja službenih automobila, nisu obuhvaćni MUP, kojim rukovodi pohvaljeni Stefanović, kao ni ministarstva odbrane i spoljnih poslova.