Mišković nostalgičan: Bilo bi bolje da je Jugoslavija opstala

Predsednik kompanije Delta holding Miroslav Mišković izjavio je da bi bilo 'hiljadu puta bolje' da su nekadašnje republike koje su činile Jugoslaviju ostale na okupu.

– Kada je 1989. zemlja počela da se raspada, imala je dug od 15,8 milijardi dolara. Danas, 25 godina kasnije, ako saberemo dugove nekadašnjih republika koje su činile Jugoslaviju, taj broj bi dostigao čak 180 milijardi – kazao je Mišković u intervjuu za italijansku agenciju Nova.

– Milošević nije bio nacionalista, već čovek koji je voleo moć i želeo je tu moć po svaku cenu. Sve što je radio bilo je samo da bi zadržao svoju moć – rekao je Mišković.

– Od mene su tražili da organizujem privatizaciju i demokratizaciju tržišta u Srbiji – rekao je, dodavši da je “oduvek više naginjao kapitalizmu i liberalizmu”, i, kako se navodi, ubrzo je shvatio da je na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme.

– Napustio sam taj položaj posle šest meseci, kada sam shvatio da imam drugačije ideje u vezi sa Srbijom, Jugoslavijom i razvojem – kazao je Mišković. Jedan od razloga njegovog odlaska “bio je lično Slobodan Milošević”, dodaje italijanska agencija u tektsu pod naslovom “Gvozdeni čovek Beograda”.loading...