Na granicama zadržavanje do 30 minuta

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima trenutna zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije (AMSS), kiša i povremeni pljuskovi ponegde praćeni gradom ili pojačanim vetrom će i danas, prema prognozama meteorologa, pratiti vozače i otežavati saobraćaj.

Vozačima se savetuje da po jakom pljusku ili nevremenu zaustave vozilo na prvom parkingu ili bezbednom mestu pored puta i da zbog mokrih kolovoza izbegavaju nagla kočenja i da voze na dovoljnom odstojanju od vozila koje je ispred njih.

U okviru druge faze izgradnje Obilaznice oko Beograda – petlja “Batajnica”, zbog izvođenja radova na uklanjanju nadvožnjaka “Batajnica” i izgradnje pristupnih saobraćajnica, od 3. marta obustavljen je saobraćaj na pravcu Beograd – Novi Sad u oba smera u zoni nadvožnjaka “Batajnica”.

Alternativni pravci za sva vozila su – Obilaznica oko Beograda preko petlje “Dobanovci” i petlje “Novi Banovci” u smeru ka Novom Sadu, odnosno Beogradu, Zemun – Batajnički drum – naselje Batajnica – petlja “Novi Banovci” do uključenja na autoput Beograd – Novi Sad ili nastavak starim novosadskim putem.

U okviru radova na koridoru 10 na putu I/B reda između Vladičinog Hana i Vranja na deonici od Mazaraća do Bresnice u dužini od 3,7 kilometara i na delu od Bresnice do Suvog Dola u dužini od 3,2 kilometara saobraćaj je preusmeren sa državnog puta IB reda, na državni put II/A reda.

Na delu između Bresnice i Suvog Dola saobraćaj se jednim delom obavlja kroz naseljeno mesto, pa se upozoravaju vozači da strogo poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, a posebno da obrate pažnju na ograničenje brzine.