Načelnik novosadske policije ćuti o incidentima

Nаčеlnik Policijske uprave Nоvi Sаd Sinišа Rаdаkоvić odbio je danas da medijima da izjavu povodom incidenata koji su se poslednjih dana dogodili u 'srpskoj Atini'.

On je nakon prijema vlasnika pekara i poslastičarnica koje su napadnute u Novom Sadu, samo kratko rekao da ne može da priča i okrenuo se. Ovim su građani i javsnost uskraćeni za informacije o tome šta je policija do sada uradila da spreči dalje incidente, kao i da privede i pronađe počinioce.

S druge strane, grаdоnаčеlnik Nоvоg Sаdа Мilоš Vučеvić izjavio je da niko nije jači od države Srbije.

– Država Srbija je jača od svakog huligana. Ne mogu dvojica ili trojica ili njih desetorica da terorišu grad od 400.000 stanovnika. To neću da prihvatim – naveo je Vučević i izjavio da očekuje da će policija uraditi svoj deo posla, dodajući da nije dobro da svako veče pripadnici policije i žanadarmerije čuvaju pekare i poslastičarnice.

Gradonačelnik je dodao i da je ponovo razgovarao sa vlasnicima pekara i poslatničarnica kako bi pokazao da su svi zajedno u ovome i da je svaki napad na njih napad na svakog građanina Novog Sada i Srbije.

Vlasnici kamenovanih objekata su nakon prijema kod gradonačelnika naveli da se osećaju bezbedno u Novom Sadu i pozvali su da se incidenti prekinu.

Oni su se posebno zahvalili svojim sugrađanima koji ih proteklih dana obilaze i daju im podršku.loading...