Iako je Ministarstvo zdravlja u septembru ove godine najavilo da će sve sumnjive invalidske penzije biti preispitane, očigledno je da se smatra da u vezi sa penzijom Danice Drašković nema ničeg sumnjivog. Kako je moguće da supruga lidera SPO zarađuje na toliko mesta?

Prihodi političara u Srbiji oduvek su bili misterija za sve. Međutim, iako su imovinske karte većine njih mutne, finansije Danice Drašković su prava enigma za sve koji su probali da ih istraže.

Supruga Vuka Draškovića, lidera SPO, je prema pisanjima medija, još od 1990. godine u invalidskoj penziji, a sve zato što je “anksidepresivna”.

 

Međutim, i pored invalidske penzije, Danica je nastavila da udarnički privređuje, pa se 1. aprila 2009. godine na velika vrata vratila u poslovni svet stupivši na funkciju petog člana Upravnog odbora NIS-a.

 

Ta njena funkcija je, očekivano, izazvala burne reakcije javnosti, ali Danica se nije obazirala na postavljena pitanja o njenoj stručnosti.

Nakon godinu dana pauze, supruga Vuka Draškovića vratila se u julu 2014. godine na velika vrata u NIS, i to u svojstvu člana Odbora direktora.

 

Ukoliko se preračunaju njeni prihodi, dolazi se do podatka da Danica na mesečnom nivou privređuje sumu od neverovatnih 811.000 dinara!

Iako je Ministarstvo zdravlja u septembru ove godine najavilo da će sve sumnjive invalidske penzije biti preispitane, očigledno je da se smatra da u vezi sa penzijom Danice Drašković nema ničeg sumnjivog.

S kojim pravom, pita se većina građana, ona u invalidskoj penziji može da istovremeno radi u NIS-u?