NAJTUŽNIJA PRIČA GODINE: U Rumi živi Vlada, ima 14 godina i HITNO MU JE POTREBNA NAŠA POMOĆ

28. jun
Privatna arhiva

"Mladost...", reče jedan stariji čovek, "ne treba se mnogo sećati jer ti padne onda teško što si stariji.”

 

Upoznajte Vladu, četrnaestogodišnjeg dečaka iz Rume čija je cela mladost bukvalno povezana sa krevetom. Njegovo stanje je teško, ne može da sedi, priča, vidi, i hrani se preko infuzije.

Pati od više teških bolesti – hidrocefalusa, celebralne paralize, epilepsije i astme. Dva puta je operisan od strane neurohirurga i tri puta od stomačnog hirurga. Osoba koja brine o njemu, njegova samohrana majka, prima platu od 300 evra mesečno, a pored Vlade ima još dvojicu sinova.

Uprkos tome, Vladina majka je jaka i borbena žena koja ne želi da napusti svog sina, i ceo život se bori za njega. Sada je naša prilika da se ujedinimo i pomognemo ovoj porodici!

Vladi hitno treba medicinska pomoć kao što je aspirator, potreban mu je poseban dušek zbog njegovih rana, električno ćebe za cirkulaciju kao i silikonske vreće za laktove i kukove kao i srebrne gaze. Takođe su mu potrebni higijenski proizvodi kao što su razne kreme i gelovi kao na primer fastum gel.

Organizacija “28. jun” se suočavala sa raznim teškim sličajevima ali, ističu, malo koji je bio ovako tragičan kao ovaj. Ako želite da donirate neke od proizvoda možete kontaktirati ovu organizaciju. Ako želite da im pomognete da proizvode kupe, možete donirati:

Online donacije:
PayPal: [email protected] 
Kreditna kartica: https://28jun.org/#donate

Internacionalne donacije kroz banku:
Ime: 28. JUN
Tranzitni broj: 08160
Bankovni račun broj: 1009299
Broj institucije: 003
Swift Code: ROYCCAT2
Routing/ABA broj: 021000021
Royal Bank of Canada
Burnside and Tillicum Branch
306 Burnside Road West
Victoria, BC

Donacije iz Srbije preko srpske banke:
Raiffeisen banka Srbije
Dinarski račun broj 265619031000037746