Udruženje Kraljevina Srbija koje se nalazi pod patronatom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra obeležiće u subotu, 24. januara 2015. godine petogodišnjicu svog rada.

Svečani prijem biće upriličen u prostorijama Udruženja Kraljevina Srbija, u Vlajkovićevoj 4, sa početkom u 17:00 časova. Svečani prijem biće obogaćen kulturno umetničkim programom kao i prezentacijom petogodišnjeg rada ovog Udruženja.

Pored Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, svečanom prijemu prisustvovaće i najviši Crkveni velikodostojnici, predstavnici diplomatskog kora, kulturnog i javnog života, kao i članovi Savetodavnih tela Krune.

Udruženje Kraljevina Srbija je najveće monarhističko Udruženje u Srbiji, i broji preko 18.000 članova raspoređenih u preko 70 odbora širom zemlje. Udruženje je osnovala grupa studenata Beogradskog Univerziteta 2008. godine pod imenom Kraljeva omladina, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod patronatom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.

Ova grupa mladih ljudi, uverena da uspostavljanje monarhije može pomoći Srbiji, uspela je da svojim aktivnostima podstakne kako mlađu tako i stariju populaciju građana da im se pridruži.

Upravo zbog želje velikog broja ljudi starijih od 26 godina da se uključe u rad za obnovu monarhije, Kraljeva omladina od januara 2010. nastavlja da deluje kao podmladak veće organizacije – Udruženja Kraljevina Srbija.loading...