Natpis u niškoj zgradi NALJUTIO STANARE: Nemaju jeftinu struju zbog manjka radnika EPS-a?

Niš
Wikipedia

I dok se stanari jedne niške zgrade brinu da će im računi za struju biti veći jer im uklopni sat svu potrošnju obračunava po višoj tafiri, a rečeno im je da će radnici Elektrodistribucije to popraviti za oko 10 dana, u EPS-u kažu će im računi biti korigovani.

 

U zgradi u Ulici Starca Vujadina predsednik skupštine stanara obavestio je svoje komšije preko oglasne table da od 29. januara nemaju jeftinu struju i da je neće imati još 7 do 10 dana jer EPS nema dovoljno radne snage, prenose Južne vesti.

Neki od stanara, koji su se obratili redakciji Južnih vesti, nezadovoljni su obrazloženjem da nema dovoljno radnika i pitaju da li je moguće da je to razlog zbog kojeg oni nemaju jeftinu struju.

PRIMER KOJI TREBA SVI DA SLEDIMO: Smederevac do 65. godine ‘POKLONIO’ 15 ŽIVOTA

Šef kabineta direktora Elektrodistribucije Niš Dragoslav Pavlović kaže da manjak radne snage sigurno nije razlog što će stanari ove zgrade sačekati na popravku i ističe da stanari ne treba da brinu za račune jer će oni biti korigovani unazad.

Mi imamo obavezu da taj kvar rešimo u roku od 30 dana i to će verovatno biti urađeno i ranije. Onog trenutka kada to bude popravljeno, stanari treba da nam upute zahtev za preračun potrošnje, odnosno za korekciju računa i računi će im biti umanjeni retroaktivno – objašnjava Pavlović.

On ističe da će svi oni koji podnesu zahtev biti obeštećeni, a proračun će biti rađen na osnovu odnosa potrošnje u nižoj i višoj tarifi u protekloj godini.

‘JOŠ STE NAM OSTALI DUŽNI’: Novinari 8. februara dodeljuju Oskare zaslužnima za stanje u medijima

Pavlović objašnjava da ekipe Elektrodistribucije izlaze na teren po utvrđenom rasporedu, kao i da većina radnika ovih dana očitava brojila.