Ne odustaje: Profesorka deset dana štrajkuje u kabinetu

Radojka Mikšin, profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu, koja od 20. juna protestuje zbog otkaza, zaključana u kabinetu informatike u toj srednjoj školi, kaže da je poslala pisma premijeru i predsedniku Srbije, kao i ministrima pravde i prosvete.

– Svima sam u naslovu pisama stavila da sam još živa. Napomenula sam im da štrajkujem već deset dana i da niko ne reaguje na ovaj moj potez. Pitala sam ih da li to znači da ljudski život ne vredi ništa – kaže Mikšin.

Ona je dodala da ostaje zaključana, jer je prema njenom mišljenju sud učinio nepravdu, proglasivši da ona nema kvalifikacije za profesora informatike.

Šumarska škola je rešenje o prestanku radnog odnosa, koje Mikšin nije htela da primi i potpiše, postavila na oglasnoj tabli škole, i nakon osam dana od dana postavljanja, to rešenje će postati pravosnažno.

Apelacioni sud u Kragujevcu je u februaru ove godine odbio žalbu Radojke Mikšin kao neosnovanu, odbacujući njene navode da poseduje dokumente i licencu za obavljanje posla profesora informatike.