Iskrena priča deke Boška nateraće vas da momentalno ZAPLAČETE (VIDEO)

Bosko Dugacki
Screenshot

Snimak koji je rasplakao čitavu Srbiju, nastao je još ranije, ali je ovih dana ponovo 'zaposeo' društvene mreže, pa zbog njega uplakanih lica je sve više.

 

Deka iz Vojvodine Boško Dugački svojom dirljivom i iskrenom pričom o jednoj lasti dirnuo je srca svih koji su ga gledali i na taj način pokazao šta su pravilne životne vrednosti. Nekadašnji seoski svinjar svojom pričom pokazao je i dokazao koliko  život može da bude jednostavan i koliko je malo potrebno za sreću. On je pravi primer ljudi koji nažalost izumiru – to je jedina prava reč.

Boško je pronašao nesrećnu lastu koja je ispala iz gnezda i odlučio je da je othrani. Čuvao je i negovao i nakon nekoliko meseci ptica se toliko vezala za njega da mu je stajala na ramenu dok je hodao selom. 

TEKST MATIJE BEĆKOVIĆA SRUŠIO INTERNET: “Hajde da ceo srpski jezik svedemo na OVE DVE REČI”

Međutim, u trenutku kada se deka zabrinuo da lasta neće hteti da odleti na jug, odlučio je i da sakupi novac i odvede je na more, u toplije krajeve.

Lasta ne ume da uvredi. Najveće zadovoljstvo mi je bilo kada mi sleti na šešir. Čujem da nešto šuška, kad pogledam i vidim da je ona, bude mi toplo oko srca – rekao je, između ostalog, ovaj divni deka.

Još mnogo, veoma poučnih rečenica, izgovorio je brižni deda Boško u ovom snimku. Mnogo toga moguće je naučiti iz njegovog izlaganja – o sreći, prijateljstvu, malim usputnim stvarima koje, u stvari, i čine ovaj naš život.

Poslušajte i sami njegove mudrosti. Jednog dana ćete sigurno biti zahvalni ona onome što ste čuli.

Reč je o dokumentarnom filmu “Lasta” koji je od kako se pojavio u javnosti, izazvao čitav stampedo emocija. Ovo je film o ljubavi čoveka prema životinji i prirodi, ali govori i o iskonskoj potrebi čoveka da bude voljen. Odvojite 15 minuta, promeniće vam život!