“NEKA TI JE PLAVO NEBO PRIJATELJU!” Sahranjen tragično nastradali pilot, reči druga iz klase ODZVANJALE GROBLJEM (FOTO)

Robert Kaloci
Beta

Major Vojske Srbije Robert Kaloci (48), koji je u sredu poginuo u udesu školsko-borbenog aviona Supergaleb G-4, sahranjen je danas na Velikom katoličkom groblju u rodnom Somboru, uz vojne počasti.

 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, pre sahrane održana je komemoracija u Narodnom pozorištu u Somboru.

Opraštajući se od kolege pilota, komandant Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra potpukovnik Zoran Lunić rekao je da je major Kaloci bio veliki čovek.

– Odleteo je u stroj večne nebeske eskadrile vazduhoplovaca, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi – rekao je potpukovnik Lunić.

 

U ime pilotske klase majora Kalocija, govorio je njegov klasić i prijatelj Vladimir Nikolić.

– Prijatelju, klaso, neću ti se obraćati s onim šablonskim rečima o zemlji. Tvoj izbor i tvoja sreća su bili i ostali nebo. Neka ti je plavo nebo prijatelju – rekao je Nikolić.

 

Prisutnima na komemorativnom skupu prikazan je i kratki film o majoru Kalociju.

Osim članova porodice, prijatelja i kolega nastradalog pilota, sahrani i komemoraciji su prisustvovali i izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Milorad Veljović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i pripadnici Ministarstva odbrane i VS.

 

Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra. Bio je oženjen i otac jednog deteta.loading...