NEKA ZIMSKE ČAROLIJE POČNU: Sneg zavejao Beograd

U Beogradu je jutros oko 5 i 30 časova počeo da pada sneg, a do sedam časova grad je već bio pod tanjim snežnim pokrivačem.

Ulice su prekrivene raskvašenim snegom do pet centimetara a gradske ekipe počele su da čiste ulicu Kralja Milana u centru grada, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Na Bulevaru Kralja Aleksandra sneg je prekrio kolovoz, na Novom Beogradu ulice se bele ali sneg je već raščišćen na Brankovom mostu.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom, na jugu i zapadu sa susnežicom, a u toku noći između nedelje i ponedeljka u većini krajeva doći će do stvaranja snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojave snežnih nanosa.

Od ponedeljka do subote biće veoma hladno, sa umerenim i jakim mrazevima a dnevna temperatura neće prelaziti nulu, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavodi.

Ujutru temperatura će biti od -8 do -1, a najviša dnevna od 0 do 3 stepena.

U Beogradu pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Više padavina očekuje se krajem dana i tokom noći. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, jugoistočni, tokom noći u skretanju na severni i severozapadni, a temperatura će biti od -2 ujutro do 0 stepeni tokom dana.

Do srede će u celoj zemlji preovladavati oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom, u nižim predelima manje, a na planinama će sneg i dalje padati.
Tokom novogodišnje noći biće suvo i hladno.

Do kraja perioda biće hladno i uglavnom suvo.