Nekada je bila GLAVNO LICE RTS-a: Preminula voditeljka Mila Štula!

mila štula
dnevno.rs/kolaž

Javnost ovu voditeljku pamti kao jednu od udarnih medijskih pesnica režima Slobodana Miloševića

Nekadašnje glavno lice RTS-a, Mila Štula, preminula je u Beogradu.

 

Da podsetimo, javnost ovu voditeljku pamti kao jednu od udarnih medijskih pesnica režima Slobodana Miloševića na Radio-televiziji Srbije s početka “devedesetih”.

Proslavila se čuvenim komentarima u udarnom Dnevniku u kojima je diskfalikovala opoziciju i njene lidere. Posebno se ističe njena izjava da Vuk Drašković ima vilu na Ženevskom jezeru što nikad nije dokazano.

Druga strana je u njoj videla žrtvu Tuđmanovog režima koja je po dolasku HDZ na vlast postala nepoželjna u Zagrebu, pošto je na koferencijama za medije provocirala, odnosno postavljala neugodna pitanja, prvom predsedniku nezavisne Hrvatske. 

Bila je novinarka zagrebačkog “Danasa”. Hrvati su je, međutim, optuživali da radi za kontra-obevaštajnu službu JNA. To je dovelo do njenog preseljena, odnosno bega u Beograd 1991. godine.

Bila je ćerka generala JNA Milana Štule i do pred raspad SFRJ bila je u braku sa hrvatskim biznismenom Vanjom Špiljkom koji se u hrvatskim medijima dovodio u vezu sa ubistvom Stjepana Đurekovića. Pred dolazak u Beograd razvela se od njega. 

Tada je nastupilo njeno vreme na RTS ili TV Bastilji, kako ju je nazvao Vuk Drašković.

Promovisala je novinarstvo u kojem je sve bilo dozvoljeno, a svodilo se na huškanje protiv svih koji nisu na liniji politike Slobodana Miloševića.