Nema opasnosti od vraćanja fekalnih voda: U Obrenovcu kanalizacija radi u punom kapacitetu

Sinoć je kolektor završen, u potpunosti je spojen i moći ćemo da imamo kanalizaciju u punom kapacitetu, s obzirom da je taj kolektor koji je bujica zdrobila star nekoliko decenija mozemo da kažemo da je kanalizacija sada u boljem štanju nego pre poplave, naveo je gradonačelnik Miroslav Čučković.

Kanalizacija u Obrenovcu radi u punom kapacitetu, izjavio je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i dodao da je sinoć u potpunosti spojen kolektor, te da više nema opasnosti od vraćanja fekalnih voda u domove Obrenovčana.

– Sinoć je kolektor završen, u potpunosti je spojen i moći ćemo da imamo kanalizaciju u punom kapacitetu, s obzirom da je taj kolektor koji je bujica zdrobila star nekoliko decenija mozemo da kažemo da je kanalizacija sada u boljem štanju nego pre poplave. To je prvi preduslov da sve vode koje dolaze u stanove i koje ljudi koriste one budu odvedene u Kolubaru preko fekalne crpne stanice – rekao je Čučković.

On je dodao da više nema opasnosti od vraćanja kanalizacije u domove Obrenovčana. Poručuje i da je u Obrenovac došao veliki broj stručnjaka iz ministarstava građevine i lokalne samouprave čiji je zadatak da u najkraćem roku definišu tačan spisak lokalcija srusenih i kuća koje nisu za stanovanje.

– Zvali smo i vlasnike tih srušenih kuća kako bi bili na licu mesta kada se prave ti spiskovi – rekao je on i dodao da se nada da će kao što je ranije najavljivano te kuće biti gotove polovinom oktobra.