Građani Novog Sada od juče više ne piju običnu česmovaču jer je voda iz gradskog Vodovoda sada i zvanično osveštana!

Naime, JKP „Vodovod i kanalizacija” obeležilo je juče Bogojavljenje, pred današnju slavu preduzeća, a tom prilikom sveštenik je osveštao vodu iz gradskog Vodovoda.

Lider 3D Tomislav Bokan (desno) je kao kum preduzeća organizovao osvećenje vode

Prema rečima sagovornika 021.rs iz ovog javnog preduzeća, posle osveštavanja vode iz gradskog vodovoda u buradima ispred kabineta direktora Miloša Stanisavljevića, u besedi je istaknuto da je na taj način, simbolično, blagoslov prenesen i na vodu koja se distribuira Novosađanima preko sistema vodosnabdevanja.

Kako 021 saznaje, slava firme, Sveti Jovan, koja je bila ukinuta za vreme bivšeg direktora JKP „Vodovod i kanalizacija” Branka Bjelajca, ponovo je uspostavljena na inicijativu savetnika direktora u ovom preduzeću i predsednika Pokreta „Dinara-Drina-Dunav” Tomislava Bokana, koji je ovogodišnji kum slave.

Srećnici: Radnici Vodovoda koji su prvi imali priliku da piju “svetu” vodu, a ne običnu česmovaču

Na proslavi i osveštenju vode iz gradskog vodovoda bilo je dvadesetak zvanica u protokolarnom delu proslave, a u kabinetu direktora, u Masarikovoj 17, služio se roštilj, pecivo i piće. Naš sagovornik dodaje da je zakuska bila skromna.

Istovremeno, za radnike u direkciji organizovano je posluženje u sali za sastanke.

Na jučerašnjoj proslavi bilo je i nekoliko funkcionera iz novosadske vlasti, uglavnom iz koalicije „Svi za Novi Sad”(3D i SPO), a primetan je bio izostanak članova vladajuće SNS.

Jučerašnje okupljanje ujedno je bilo i proslava ubedljive pobede Bokana na nedeljnim izborima sa Mesnu zajednicu u Ledincima.loading...