NEMAČKI PSIHOLOG APELUJE: Srbi zaslužuju IZVINJENJE ZA BOMBARDOVANJE, zemlja im je potpuno ZAGAĐENA

Bombardovanje
Wikipedia

Nemački psiholog Rudolf Henzel, koji je proučavao posledice NATO bombardovanja Srbije, rekao je da je tada svesno i voljno počinjen genocid, te da bi SAD i NATO trebalo da upute izvinjenje srpskom narodu za zločine.

 

Zemlja je potpuno zagađena. Zbog oštećenja genetskog materijala, postoji opasnost da se iz generacije u generaciju rađaju deca sa deformitetima – rekao je Henzel, koji smatra da sve žrtve treba finansijski obeštetiti.

On je dodao da uništavanje imunog sistema kao posledicu ima infektivne bolesti, teška funkcionalna oboljenja bubrega i jetre, agresivne leukemije i druge maligne bolesti, spontane i prevremene pobačaje.

Henzel je rekao da je NATO agresija protiv Srbije i tadašnje SR Jugoslavije bila model novog osvajačkog rata i da je nasilno odvajanje Kosova i Metohije od Srbije bilo opasan signal za ostale etničke grupacije u Evropi.

On je naglasio da u zapadnim zemljama vlada nasilna kultura vođenja ratova i da američka vojska i SAD i NATO već decenijama vode ratove u celom svetu, a kraj se ne nazire.

Ratovi postaju sve ubitačniji, podmukliji, prostorno obimniji i genocidniji, nose sa sobom fatalne posledice po kulturu svih zapadnih zemalja – kaže Henzel.

Navodeći da se radioaktivna zračenja, kojima su građani Srbije bili izloženi, ne mogu izbrisati, Henzel je rekao da SAD i NATO moraju otkriti mete i tipove upotrebljenog oružja i da srpski narod ima pravo da zna istinu.

Imperativ je očistiti tlo i podzemne vode, sistem zdravstvene zaštite mora da se ojača, da se obnove radna mesta, uništena infrastrktura, da se zasade biljke otporne na zračenje – rekao je Henzel.

Ponovivši da je zgrožen uvredama srpskom narodu koje je nedavno u Beogradu izrekla nemački nobelovac Herta Miler, koja je rekla da su Srbi “sami krivi za svoje patnje i NATO bombardovanje”, Henzel je opet pozvao Milerovu da se izvini Srbima.