Početkom maja 2017. godine Nenad je otišao lekaru zbog upale sinusa. Bio je to početak agonije za porodicu ovog mladog čoveka.

 

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić nastavlja sa prikupljanjem novčanih sredstava za doktora Nenada Ristića (1982), docenta na Građevinsko- arhitektonskom fakultetu u Nišu. 

Početkom maja 2017. godine Nenad je otišao lekaru zbog upale sinusa. Međutim, na insistiranje lekara urađeni su dodatni pregledi i snimanja koja su pokazala da Nenad boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Radi se o vrlo agresivnom limfomu koja pogađa samo 2% obolele populacije. Brzo napada organizam i nakon prividnog izlečenja pacijenta, za kratko vreme, ponovo se javlja.

– Prva faza lečenja koja uključuje agresivnu hemioterapiju je započeta u Srbiji. Da bi se Nenad izlečio od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma, neophodno je bilo presađivaje matičnih ćelija tj. lečenje u Nemačkoj – priča Nenadova supruga Marina. 

Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10. 11. 2017. Sve je prošlo u najboljem redu i on je vrlo brzo pušten na kućno lečenje. Međutim, ubrzo su se javili problemi, pa je Nenad opet vraćen u bolnicu.

Utvrđeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno-okluzivnoj bolesti jetre. Započeto je sa terapijom koja je jako skupa. Sedam dana lečenja iznosi 35.000 evra. Sama terapija je dala učinka. Međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je bilo tri nedelje iste – ukupno 105.000 evra.

– Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije Budi human, dug prema bolnici smo sveli na 55.000 evra. Da bi Nenad mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da za tri meseca izmirimo celokupni dug – objašnjava Marina.

Pomozimo Nenadu! Upišimo 328 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka.

Pored ovako teške Nenadove zdravstvene situacije, Nenadovoj supruzi Marini je oktobra meseca 2016. godine, pred porođaj, dijagnostikovan veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili su devojčicu, a Marini je te godine odstranjen veći deo tumora.

Čeka je još operacija gama nožem, međutim, zbog Nenadovog zdravstvenog stanja zaustavila je lečenje.

Spašavanjem Nenadovog života, dajete snagu njegovoj supruzi Marini da nastavi lečenje, a njihovoj ćerkici da raste uz svoje roditelje. Budućnost ove mlade porodice u potpunosti zavisi od donacija dobronamernih ljudi.

Spasimo Nenadu život! Budimo humani!loading...