Nepogode još uvek ‘haraju’ Srbijom: Olujni vetar odneo crepove sa svake druge kuće u Pirotu

U olujnom nevremenu koje je večeras pogodilo Pirot vetar je iščupao nekoliko stabala, a 'oduvao' je i malo dečje igralište u naselju Rogoz.

Predsednik Mesne zajednice Nova Mala Dalibor Pančić kazao je Tanjugu da je u naselju Rogoz jak vetar sa velikog broja kuća skidao crepove.

– Skoro svaka druga kuća ima neki vid štete, a uglavnom su to krovovi. Vetar je prevrnuo i dečje igralište koje smo postavili pre dve godine – kazao je Tanjugu Pančić.

Vetar je drveće čupao na Keju pored Nišave, kao i u ulicama oko zgrade Osnovne škole “8. septembar”, gde je veliko drvo palo na kolovoz i preprečilo put pa se očekuje da ekipe JP “Komunalac” uskoro izađu na teren kako bi se saobraćaj u ovom delu grada normalizovao.

Nevreme je trajalo kratko, a snabdevanje strujom za to vreme u gradu bilo je normalno.

Nevreme u Srbiji bez većih posledica

Jako nevreme koje je zahvatilo Bosnu i Hercegovinu, a u Sloveniji dovelo do snežnih padavina, prošlo je i kroz Srbiju, ali bez ozbiljnih posledica i već sutra se očekuje pretežno sunčano vreme.

Kako je izjavio meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljko Todorović, u Srbiji je bilo kiše, lokalnih pljuskova, grmljavine i grada.
– Oni su pogodili Pomoravlje, jugoistočni Banat i u južnu i jugoistočnu Srbiju, ali ništa katastrofalno u tom smislu – izjavio je Todorović.