Nestabilno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom

U Srbiji na severu jutro vedro, tokom pre podneva i pretežno sunčano, u ostalim predelima tokom celog dana promenljivo oblačno i nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Posle podne i uveče biće uslova i za kratkotrajne i lokalne grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima.

U Bačkoj i Banatu uglavnom suvo, pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 12 do 19°C, maksimalna dnevna od 22°C na krajnjem jugu Srbije do 31°C na krajnjem severu zemlje.

U Beogradu jutro vedro. Tokom prepodneva uglavnom pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno i uglavnom suvo, a u delovima grada biće uslova za kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, uveče u skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura 19°C, maksimalna dnevna 29°C.

Do petka promenljivo oblačno, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito posle podne i uveče, a biće uslova i za kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima.

U subotu razvedravanje. U nedelju sunčano i veoma toplo, maksimalna temperatura od 30 do 34°C.

Biometeorološka prognoza za sredu, 16.07.2014.
Biometeorološka situacija imaće povoljniji uticaj na hronične bolesnike. Blagi oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom, a u večernjim satima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolja i nesanica. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.