Nestabilno vreme otežava saobraćaj u Srbiji

Nestabilno vreme otežava saobraćaj u Srbiji, saopštio je jutros Auto-moto Savez Srbije (AMSS), upozoravajući učesnike u saobraćaju da se danas očekuju obilna kiša i jaki pljuskovi.

Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju oko 30 minuta. Auto-put E-75 je zbog radova sužen između Novog Sada i Beograda na mostu preko Dunava, te vozila idu sporije i dvosmerno, kao i na tri deonice između Vladičinog Hana i Vranja, gde je saobraćaj usmeren na sporedne puteve.

Na putu Niš-Pirot, saobraćaj će danas biti obustavljen kod Čiflika i Staničenja između 09:00 i 11:00 i od 14:00 do 16:00 sati, a za putnički saobraćaj se preporučuje korišćenje zaobilaznog puta Pirot—Ponor-Bela Palanka.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj na starom putu Beograd-Novi Sad kod nadvožnjaka “Batajnica”, te vozila idu zaobilazno.

Zbog radova na državnom putu Ib reda br 15. vozila kod Novog Bečeja i Vrbasa prolaze naizmenično. Državni put Ib broj 10, Beograd-Pančevo, zatvoren je zbog radova na mostu preko Tamiša, te vozila idu obilaznicom oko Pančeva.

I dalje je zbog klizišta zatvoren državni put Ib reda broj 30, Ivanjica-Ušće.