Nestala devojčica pronađena živa i zdrava: POBEGLA IZ REVOLTA?

Nina Živković (14) rekla da je putovala po Srbiji i da je pobegla iz revolta

Nina Živković (14), koja je pronađena nakon trodnevne potrage, putovala je po Srbiji i trošila majčinu ušteđevinu, dok su rodbina i prijatelji strepeli za njen život. Nina je nestala 22. decembra, a policijska patrola pronašla ju je tri dana kasnije, nedaleko od njene kuće u Resniku.

Devojčica je u pratnji majke saslušana u policiji, a kako saznajemo, od kuće je pobegla iz revolta i zbog loših porodičnih odnosa.

Spavala na stanici

– Nina je rekla da je prošle nedelje dva dana provela u biblioteci, dok se u sredu i četvrtak vozila autobusom na liniji 47. Kući se vraćala u vreme kad je trebalo da dođe iz škole, iako se tamo nije ni pojavljivala. U petak je bila prehlađena, tako da je vikend provela kod kuće – kaže izvor Kurira iz istrage.

Devojčica je 22. decembra izašla iz kuće kad ju je, navodno, presreo auto u kojem je bio stariji čovek s devojkom.

– On je Nini, navodno, zapretio da donese novac, ili će povrediti saputnicu. Devojčica se tad, kako je ispričala, uplašila, pa je otišla u kuću i uzela 1.500 evra – rekao je naš sagovornik.

Nina je s novcem u džepu krenula da obilazi Srbiju.

– Bila je u Šapcu kod prijatelja, kog je upoznala preko Fejsbuka. Onda je otišla u Niš, gde je spavala na autobuskoj stanici. Potom se vratila u Beograd, švrćkala se po gradu, jela u Meku. Zatim je ponovo otišla u Šabac, pa u Resnik gde ju je policija našla – kaže izvor Kurira.

Srećan kraj drame

Nina je, kako je utvrđeno, potrošila 300 evra, dok je policija pronašla ostatak.

– Devojčica je na saslušanju rekla da joj je otac u zatvoru, nakon čega je njena majka rekla: „On je mrtav” – kaže naš sagovornik. Nina se oko 14 sati s majkom Mirom vratila kući.

– Hvala vam, svima vam hvala! Nina je dobro – rekla je Mira novinarima.

 

Ministar policije
STRAHUJEM KAD DETE NESTANE

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da je Nina Živković pronađena nepovređena, ali da ne zna zbog čega je pobegla od kuće.

Pretpostavljam da su to neki lični, porodični razlozi, ali najvažnije je da je ona živa i zdrava. Posle slučaja sa Tijanom Jurić strahujem kad neko dete nestane. I ovog puta policija je dobro obavila svoj posao – rekao je Stefanović.