Nešto se čudno dešava u Vrdniku: UMRLO VIŠE OD 15 PASA! Vlasnici zaprepašćeni, sumnjaju na OTROV

pas
Pixabay.com

Više od 15 vlasničkih pasa uginulo je za kratko vreme u Vrdniku.

 

Vlasnici sumnjaju da su otrovani, isto misle i veterinari, a toksikološki nalazi i rezultati obdukcije jednog psa još se čekaju.

Prilikom umiranja, ponašanje ovih pasa slično je epileptičnom napadu. Na takav način uginulo je 17 pasa u Vrdniku. Svi su bili vlasnički, ne lutalice. Udruženje “Zelena šapa” sve slučajeve prijavilo je policiji. 

Svakodnevno dobijam pozive gde mi ljudi saopštavaju da im je uginuo pas i da sumnjaju na trovanje. Ono što je video i čuo to je da pas nešto krcka u žbunju nakon 15 minuta je pas dobio visoku temperaturu, epileptične napade, a potpuno isti simptomi su propratili svih 17 pasa, kaže Marijana Mladenović iz Udruženja za zaštitu životinja “Zelena šapa”, piše B92.

Među njima je i pas Dušana Trivića. 

Čuo sam u toku noći da nešto lupa, udara u vrata, izađem, bilo je oko tri sata i pas je ležao na boku i drhtao, ispružio je sve četiri šape, vičem ga po imenu Vini, Vini, da se digne, da ustane, ne! –  priča Trivić. 

Dušanov pas nakon toga je nestao. Kao nestali vode se još nekoliko pasa, kažu u Zelenoj šapi. Prethodno su svi imali iste simptome. Nalaz veterinara, za dva uginula psa, upućuje na trovanje. 

– Na osnovu svega navedenog, izrazio sam sumnju da je pas otrovan nekim otrovom iz grupe karbamata, karbofuran, furadan ili dinitrofenola. Terapija je započeta na licu mesta, ali je pas ubrzo uginiuo – naveo je Stevica Vasić, veterinar. 

Rezultati obdukcije i toksikološke analize sa Naučnog veterinarsogi instituta još nisu stigli. Iz te ustanove Udruženju Zelena šapa su rekli da otrov nije pronađen, ali da takva mogućnost ipak nije isključena.