Nevreme u okolini Pirota – Voda ušla u podrume i garaže

Nevreme praćeno jakom kišom koje je oko 18 sati i 30 minuta zahvatilo Pirot najviše nevolja pričinilo je žiteljima naselja 'Barje'.

Voda visine preko pola metra ušla je u podrume četrdesetak kuća u Kozaračkoj ulici koja bila potpuno pod vodoma. Bilo je i  vode u susednoj Molijerovoj u Ulici Prvi maj u Novom „Tigrovom” naselju.

– Ovo je naš svakodnevni problem kada pada kiša. Problem je u pumpama koje se nalaze na početku ulice i koje ne rade a one bi trebalo da prepumpavaju vodu iz kanalizacije u reku Bistricu. Prilikom svake jače kiše mi stradamo. Podrumi i garaže su puni vode. Obraćali smo se nadležnima u opštini i tražili pomoć. Ove dve pumpe smo dobili iz donacija pre desetak godina, one su se pokvarile i to niko više ne održava – kaže za Blic žitelj Kozaračke ulice Acko Ignjatović koji je sa komšijama izvlačio vodu iz podruma i garaža.

Komšija u istoj ulici Ivan Milošević kaže da je zbog jačine kiše koja je pada dvadesetak minuta bilo dovoljno da opet garaže i podrumi budu puni vode.

– To se dešava uvek kada padne jaka kiša. Nismo mogli ništa. Kod mene u podrumu je voda bila preko metra. Krajnje je vreme da lokalna samouprava nešto preduzme. Ovde je praktično deo ulice bio pod vodom. Tako je bilo i pre neki dan – kaže za Blic Milošević.

Ovo je već dugogodišnji problem priča Mirjan Ignjatović, jer im kiša koja padne napravi velike štete. 

– Imamo muljnu pumpu koja izbacuje vodu, ali je cela ulica bila poplavljena. Kanalizacija nije mogla da primi vodu i ona se prelivala sa ulice u naša dvorišta i kuće. Rešenje je ili izgradnja duple atmosferske kanalizacije ili da se osposobe pumpe bi vodu ispumpavale. Danas nije pala neka velika količina kiše, ali nam je ona zadala opet velike probleme – žalio se Ignjatović.

Ekipa JP ‘„Vodovoda i kanalizacije” sa mehanizacijom je intervenisala u Kozaračkoj ulici i pomogla oko ispumpavanja vode sa ove prometne ulice.loading...