Niko neće da predvodi demokrate u skupštini – DS još traži šefa poslaničkog kluba

U Demokstarskoj stranci još nije odlučeno ko će voditi poslanički klub te stranke u Skupštini Srbije, pišu Novosti.

Kako saznaju Novosti, dogovor da Dejan Nikolić preuzme poslanički klub DS, otpao je u poslednjem trenutku jer je on ipak prelomio da ne bude šef poslaničke grupe umesto Dragana Đilasa.

Prema informacijama Novosti, Nikolić ne želi ni mesto šefa Izvršnog odbora stranke, tako da Pajtić i za tu poziciju traži kadrovsko rešenje.

Funkciju vođe poslaničkog kluba odbila je i potpredsednica Nataša Vučković, a Pajtić još premišlja da li da to mesto ponudi Borislavu Stefanoviću, koji je, kako saznaju Novosti, spreman da preuzme tu ulogu.

Ako međutim Pajtić ne uspe da napravi dogovor sa Stefanovićem, nije isključeno da demokrate u Skupštini narednih meseci vodi samo zamenik šefa kluba. A na to mesto najverovatnije će biti postavljena Aleksandra Jerkov, pišu Novosti.

Za sada je jedino sigurno da će novi generalni sekretar biti Branislav Kuzmanović, a internacionalni sekretar Vladimir Todorić.

Pajtić još nije odlučio ni koga će predložiti za svog zamenika u stranci a o svemu tome trebalo bi da raspravlja Glavni odbor na sednici 29. juna, pišu Novosti.