Nikola Šešelj: Bojim se da će Vučić ponovo izmisliti razlog za odlaganje Vojinog povratka!

'Vojislav je već pre dva dana (petak) mogao biti u Srbiji... Ali, pošto je Vučko molio da ga ne puste pre nego što Rama ne završi posetu Srbiji njegov dolazak je prolongiran minimum do utorka', napisao je Nikola Šešelj.

Najstariji sin Vojislava Šešelja, Nikola, napisao je na svom Fejsbuk profilu da je Aleksandar Vučić urgirao da Šešelj ostane u Hagu dok se ne završi poseta albanskog premijera Edija Rame:

– Vojislav je već pre dva dana (petak) mogao biti u Srbiji… Ali, pošto je Vučko molio da ga ne puste pre nego što Rama ne završi posetu Srbiji njegov dolazak je prolongiran minimum do utorka… Toliko o ‘i’ i ‘ali’ a više o ovom ću postaviti u toku dana kad pročitam Vučićevu dnevnu štampu… – napisao je Nikola Šešelj.

U razgovoru za „Vesti” Nikola još kaže kako je informaciju da je srpska vlast tražila odlaganje oslobađanja Šešelja dobio upravo od svog oca.

– Tata mi je jutros ispričao da je sve to čuo unutar zidina Haškog tribunala. Sve stvari je razdužio i spakovao se već u petak i od tada – čeka. – Navodno je potrebno da se sakupi sva medicinska dokumentacija, da se ona „prevede”, a zatim i da se „podesi” defiblirator koji mu je ugrađen 2010. godine. Pa svi ti nalazi mogu da se pošalju sa dva klika mišem putem mejla u roku od nekoliko sekundi, a podešavanje ovog aparata traje najviše pola sata! – navodi dalje Nikola Šešelj, dodavši da su tvrdnje da će povratak njegovog oca destabilizovati Srbiju neozbiljne:

– Srbija valjda nije Srpska napredna stranka. Ukoliko dođe do destabilizacije, onda će doći isključivo u ovoj partiji koju čine ljudi koji su obigravali oko mog oca dok je bio na slobodi – ističe Nikola Šešelj.

Nikola demantuje da je lider radikala trebalo da u Srbiju stigne u petak uveče, te da je to odloženo u poslednjem trenutku.

– Nema nikakve misterije oko noćnog leta iz Amsterdama niti je reč o Vojinom hiru, odnosno o tome da nije hteo da uđe u avion u petak uveče. Zapravo, on ne samo što nije bio na aerodromu, već nije ni napuštao svoju ćeliju – ističe Nikola Šešelj i dodaje da se njegov otac ipak silno obradovao kada je čuo da su ga pristalice čekali na aerodromu u Beogradu.

– Mada niko ne zna kada će zaista biti pušten, lično se nadam da će se to dogoditi što pre, odnosno da vlada sa Vučićem neće izmisliti neki drugi razlog zbog kog će tražiti novo odlaganje Vojinog povratka – zaključuje sagovornik „Vesti”.