“NISAM OVDE DOBRODOŠLA”: Nađa Higl odlučila da se ODREKNE PRIZNANJA “Počasni građanin Pančeva”

Nađa Higl
sr.wikipedia.org/wiki/Нађа_Хигл

Nađa Higl, naša proslavljena plivačica koja je u istoriju srpskog sporta ušla kao prva žena koja je postala svetska prvakinja u plivanju, najavila je da će vratiti priznanje “Počasni građanin Pančeva”.

 

– Zbog nerazumevanja i odsustva podrške, mislim da je najbolje da se odreknem ovog ”priznanja” jer je besmisleno. Ono treba da označava da sam ja u ovom gradu uvek dobrodošla i da će svaki moj pokušaj da uložim svoje znanje i iskustvo, biti prepoznat i podržan. Konstantnim odsustvom podrške mogu samo da konstatujem da nisam ovde dobrodošla i prinuđena sam da se te ”nagrade” odreknem – rekla je za portal 013info Nađa Higl.

Naveli ste za sebe da ste u kratkotrajnom učešću u politici vrlo brzo shvatili da ste „neplivač”.

Predstavljanje građana u Skupštini je besmisleno ako se svaki predlog koji nije u skladu sa mišljenjem vladajuće većine odbacuje i pre nego što je predstavljen. Građane ovog grada i zemlje predstavljam na blogu jer tamo nema cenzure i dostupno je svima da pročitaju i informišu se. Predstavljam ih svakim svojim pojavljivanjem u javnosti i pristojnim i smernim ponašanjem. Kao javna ličnost osećam odgovornost, jer deci su u današnje vreme neophodni normalni uzori.

Godine sportske slave su sada iza nje, ona je majka dva deteta. Kakve su bile reakcije na pojavu bloga?

Ljudi su uglavnom zabrinuti, jer veliki broj njih nije znao kroz šta prolazim. Pitaju me kako se osećam i zabrinuti su za moje zdravlje, ali sada funkcionišem i nema potrebe da se brinu. Ja sam borac. Na ulici me svi pitaju kada ću početi sa školom plivanja, ali ih usmerim da to pitanje postave nadležnim organima u Pančevu.

Čime se Nađa Higl trenutno profesionalno sve bavi? U kom pravcu vidi svoj dalji profesionalni razvoj?

Nakon dosta vremena dobila sam priliku da radim. U pitanju je jedna ozbiljna kompanija koja se bavi menadžmentom ljudskih resursa. Krenula sam od samog početka jer imam dosta da učim i verujem da ću uz pomoć kolega i menadžmenta kompanije i u ovom polju dosegnuti zvezde – poručila je na kraju Nađa Higl.