NJIHOV RAZLOG JE HUMAN: Tamara i Bogdan prešli 250 HILJADA KORAKA od Beograda do Niša

Tamara Klarić Bogdan Stevanović
Beta

U Niš su danas stigli Tamara Klarić i Bogdan Stevanović koji su pre osam dana krenuli pešice iz Beograda da bi prikuplili novac za završetak izgradnje Dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u niškom Kliničkom centru.

 

S njima je danas popodne u Niš stigla i Biljana Nedić iz Banjaluke, koja im se pridružila pri kraju pohoda, pošto je u invalidskim kolicima.

Pošto su simbolično presekli “ciljnu traku” posle 256.000 koraka od Beograda, Tamara Klarić je rekla da su Bogdan Stevanović i ona, u akciji “Pruži korak” da bi pomogli bolesnoj deci.

Radili smo ovo da bismo probudili u svima nama nešto lepo i pozitivno. Da radimo na tome da budemo bolji, pa će i nama svima sigurno biti bolje – rekla je Klarić novinarima.

Stevanović je zahvalio članovima Nacionalnog udruženja dece obolele od raka (NURDOR) za pomoć i doček ispred zgrade Klinike za dečije bolesti.

 

Nismo očekivali ovoliko pozitivne energije na kraju, mada nas je pozitivna energija pratila celim putem – rekao je Stevanović.

Biljana Nedić je kazala da joj je žao što nije od samog početka bila s njima, ali da će biti srećna ukoliko je doprinela barem malo.

Predsednica NURDOR Joland Korora je rekla da je do juče u akciji “Pruži korak” sakupljeno 1.400.000 dinara.

Tamara i Bogdan su očekivali i malo više, ali su firme podbacile – kazala je Korora.

Podsetila je da će izgradnja Dečije hemato-onkologije u Nišu koštati 800.000 evra.

Zamenik direktora Kliničkog centra Vladan Ćosić je kazao da bi zgrada trebalo da bude završena do februara iduće godine.

Već sutra kreću radovi na drugoj fazi. Grubi gradjevinski poslovi su završeni, predstoji postavljanje instalacija i opreme – kazao je Ćosić.

On je rekao da je NURDOR obezbedio 40 miliona dinara za drugu fazu radova, a Ministarstvo zdravlja desetak miliona, dok nedostaje još šest do sedam miliona dinara.

Akcija “Pruži korak” je pokrenuta da bi se sakupio taj novac.