NOVA PRILIKA DA OBEZBEDITE ODMOR: Za letovanje u Srbiji spremno DODATNIH 20 000 VAUČERA!

Vrnjačka banja
vrnjackabanja.co.rs

Od predviđenih 60 000 vaučera do sada je podeljeno oko 58 000, ali se zbog velikog interesovanja sprema još jedan paket olakšica za letovanje u Srbiji.

 

Ove godine je za podsticaj domaćeg turizma obezbeđeno 60.000 vaučera od kojih je podeljeno 57.600. Zbog velikog interesovanja država je u opticaj stavlja dodatnih 20.000. Od kada su aktuelni vaučeri, sve češći gosti turistički odmarališta su penzioneri. Oni čine gotovo 60 odsto ukupnog broja korisnika vaučera, koje najčešće troše u banjama.

– Vaučer sam koristila prošle godine išla sam u Soko banju i ove godine. Mnogo mi znači jer mi penzioneri nemamo tolike penzije. Ja imam oko 30.000 penziju, to mi mnogo znači –  kaže za RTS Milena Spasić, gošća u Banji Koviljači.

Za prenoćište u Vrnjačkoj banji umesto 9.000 dinara, uz vaučer se može platiti 4.000 dinara. I to za pet noćenja – što je uslov da bi se vaučer uopšte dobio.

– Ima i onih koji 15 godina nisu izašli, nisu otišli u banju, i evo ne samo u banju nego bilo gde izvan svog mesta boravka i ovo im je sada fenomenalna prilika. Dobro je, mogu i da izađu oni i koji ne mogu da putuju, jer su veoma različite destinacije… I blizu svog mesta i dalje od svog mesta – izjavila je Nadežda Satarić, predsednica udruženja “Amity-snaga prijateljstva”.

Sa pojavom vaučera, stižu i novi turisti, tvrde ugostitelji.

– Najviše te vaučere koriste penzioneri, mada smo mi pripremili razne pogodnosti posebne pakete koji uključuju tih 5.000 dinara, s tim što kad je u pitanju ta vanpansionska potrošnja, odnosno taj vaučer pokrije negde usluge smeštaja i pansiona, tako da naši gosti koriste vanpansionske usluge, odnosno troše taj novac na izlete, masaže, tretmane i ostale stvari – objašnjava Marija Vasić iz Hotela “Rojal SPA” u Banji Koviljači.

Iako još uvek ne svode računicu, u Turističkoj organizaciji Srbije ove godine očekuju minimum 400.000 noćenja. Gotovo 230.000 noćenja činiće gosti sa čekom od penzije.

– Mi možemo da kažemo da zahvaljujući vaučerima mi vidimo taj trend produženja boravka turiste u turističkom mestu. Znači, ako su se ranije opredeljivali da borave tri ili četiri dana, sad borave 5-6 sve zahvaljujući tom vaučeru, tako da ja ne bih rekla da su svi korisnici vaučera novi, odnosno turisti koji isključivo zbog toga putuju – kaže Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Ono što vaučer ne može da pokrije jesu troškovi puta i hrane. Za to penzioneri treba sami da se pobrinu. Baš kao i za dobar provod.