Na sednici svrljiške Skupštine, govoreći o turizmu, šef odborničke grupe SPS-JS-NS Radovan Mitić rekao je da ima informaciju o skoroj poseti austrijskog ministra Sebastijana Kurca Svrljigu, a svoj stav o tome ko treba da ga dočeka izneo je za skupštinskom govornicom.

 

Naime, u raspravi oko usvajanja Izveštaja o radu Centra za turizam, kulturu i sport za prošlu godinu, bivši predsednik svrljiških socijalista i bivši predsednik Skupštine, poznat i po lokalnoj aferi „Pečat“ Radovan Mitić, preneo je svoja iskustva o poseti Rajkovoj pećini kod Majdanpeka i donacije Austrijanaca, nagovestivši da ima informaciju da će austrijski premijer posetiti Svrljig.

Ja sam pre početka sednice dobio informaciju da će našu Opštinu da poseti austrijski ministar Sebastijan Kurc. Ako zaista dođe do posete mlađanoga Kurca, ja bi zamolio onog ko će da ga primi, a primiće ga predsednica Opštine i narodni poslanik, da se ne otimaju oko primanja Kurca, već da ga prime na dostojanstven način i etno – rekao je Mitić za skupštinskom govornicom.

Njegovo izlaganje pratio je smeh svih koji su u tom trenutku bili u sali svrljiškog parlamenta, a Mitić je do kraja svog govora ostao ozbiljan.

Ostaje nepoznanica da li će ministar spoljnih poslova Austrije zaista doći u Svrljig ili je Mitić samo hteo da napravi šalu za skupštinskom govornicom, prenose Južne vesti.loading...