Novi Sad dobio nove policajce i policijske automobile (FOTO)

Od 268 policajaca koji su završili obuku u Centru za osnovnu policjsku obuku u Sremskoj Kamenici, 201 će biti raspoređen u Policijsku upravu Novi Sad, čime će se povećati bezbednost svih građana multinacionalnig Novog Sada, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– 201 novi pripadnik MUP-a imaće zadatak da pruži bezbednost za sve građane ovog multinacionalnog grada – rekao je Stefanović na promociji 11. klase policajaca koji su osnovnu policijsku obuku završili u Sremskoj Kamenici.

On je ocenio da je policija „kičma stabilnosti” Srbije, što svaki dan dokazuje svojom stručnošću i profesionalnošću.

Prema njegovim rečima, u predstojećim reformama policije biće uvedeno i karijerno napredovanje.

– Tako ćete uvek tačno znati ko i na koji način može da napreduje i da dolazi do boljeg položaja unutar naše službe. Zato se trudite da radite dobro, pošteno i profesionalno. Tako mogu da vam garantujem da će u tom slučaju vaš rad biti primećen i nagrađen – kazao je Stefanović.

Dodao je da za policiju nema povlašćenih i nema zaštićenih, već da kriminalci treba da žive u strahu, a građani treba da se osećaju bezbedno.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Grad Novi Sad danas poklonio policiji 24 nova automobila, kako bi im olakšao posao.

On je izrazio zadovoljstvo jer će 201 policajac koji je završio osnovnu policijsku obuku ubuduće raditi u novosadskoj policiji, čime će se, nakon više godina čekanja, povećati bezbednost Novosađana.

On je rekao da je prioritet da najmlađi Novosađani imaju subjektivni osećaj bezbednosti, zbog čega će naročita pažnja biti posvećena bezbednosti dece u školama, oko škola i na putu do škole.

Na svečanosti na centralnom novosadskom Trgu slobode uručena su priznanja najuspešnijim polaznicima 11. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Ministar Stefanović izvršio je i smotru više rodova policije, koji su potom izveli različite vrste pokaznih vežbi.