Novi Sad: Policija kod školaraca pronašla pištolj i drugo oružje

Novosadska policija prilikom kontrole okoline škola kod jedne osobe u njegovom školskom rancu pronašli pištolj u ilegalnom posedu.

Policija nije saopštila druge detalje o ovom slučaju, sem da će protiv ove osobe biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

U policijskoj upravi Novi Sad navode i da je tokom akcije kod šest lica, od kojih je jedno maloletno, pronađena četiri noža i dve teleskopske palice. Protiv ovih osoba će biti podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti za učinjen prekršaj iz Zakona o oružju i municiji.

Tokom akcije otkrivanja i sprečavanja krivičnih dela i prekršaja koja su izvršena u okolini gradskih škola, novosadska policija je, u protekla tri dana, u 14 zaplena od 14 lica oduzela ukupno 19,12 grama sasušene biljne mase za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana i 71 tabletu iz kategorije opojnih droga.

Tokom akcije pronađene su i tri osobe za kojima su bile raspisane poternice. Operativna akcija “Školarac” sprovodi se od juna 2014. godine, kao deo aktivnosti sa ciljem podizanja stepena bezbednosti na području svih škola .loading...